Thursday, November 3, 2016

My beautifull roses collage....

As my hobby is suka tanam bunga, theres a lot of roses tree in my garden. Been planting roses for 4 years now. As time goes by dah tak banyak yang tinggal.......from 50 pots now become 20 pots je...factor kemalasan yang melanda plus kurang sihat sikit lately ni....

Antara roses yang pernah mekat in my garden....waktu semi bloom ni sangat cantik...


The creamy roses....


The pink ones....


Banyak jenis roses yang saya telah tanam....kat Malaysia pun kita boleh tanam roses yang hidaup di overseas.....Roses ni sangat manja.....ia memerlukan perhatian yang sangat tinggi......spraying & spraying everyday but I love doing it.....


When looking at all these roses they really melts my heart. So I guess have to start planting them again......

Lunch at AGR Showroom Cafe......semuanya sedap...





Baru baru ni gi lunch kat AGR Showroom Café, Taman Mutiara Rini, Skudai. Jauh tempat ni dari rumah saya tapi sebab nak rasa masakan cafe ni so kenalah pergikan. Berbaloi rasanya ke cafe ni sebab semua masakan sedap sedap belaka kira kena dengan tekak saya dan family lah kan....


Susah nak cari orang jual mee kolok kat Johor ni ......so kat cafe ni ada jual. Sedap mee kolok ni..semangkuk RM7.00...simple dish tapi makan semangkuk tak kenyang tu yang order nasi dagang pulak...


Nasi kerabu ni berlaukkan daging goring garing...sambal dia sedap....bila kaup balik ngan sudu wap panas masih ada lagi...


Laksam ni pun awesome...sedap kuah dia....sambal belacan tu pun sedap....


Laksa Sarawak ni rasa dia mild tapi sedap...



Nasi dagang pun ok juga. Sepinggan RM6.00.


Nasi beriani ...taste dia biasa je but still ok to me.


Kat cafe ni tak banyak menu cuma 6 jenis je.....


Inside the cafe....simple je...tapi kerusi meja tak banyak....


Banner di luar restoran.
Restoran ni tutup pada hari Jumaat. Dibuka dari 10 pagi sehingga 10 malam.
Alamat : No 39, Jalan Utama 34, Taman Mutiari Rini, Skudai
Boleh lawati FB mereka ...just search for AGR Showroom Cafe

Wednesday, November 2, 2016

Restoran Sedap Corner...my favourite place...

Kalau di Johor ni my favaourite place to eat is at Restoran Sedap Corner. Ada a few branch kat Johor ni. You can find one at AOEN Permas, Plaza Angsana and also one branch behind Hotel Thistle.


Mee hoon ratna ni sedap gak rasanya..


My favourite is kueh teow beef....I will always order this....price pun reasonable around RM12.00 .


Yee mee for my kids.....pun sedap..




Simple dish kat sini ...yang penting sedap..


Spaghetti ...






These is our dinner for the day....

Tuesday, November 1, 2016

Adeniums one layer....

Addenium one layer ni memang ramai orang tanam......saya pun ada sepokok. Dari kecil sampai sekarang dah besar tinggi.

Kali ni addenium ni rajin berbunga.....banyak betul bunganya..


Bunganya boleh tahan lama juga...



Sekali berbunga semua sekali tu yang best..


Tinggi dah pokok ni ....saya tanam dalam pasu je....Addenium ni senang dijaga tak banyak karenah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...