Ni throwback, makan makan at Senibong awal tahun ari tu. Baru nak keluar entri. Kalau nak makan makan memang selalu pegi sini...Senibong....kedai yang first tu...nama tak ingat.....Restoran ni memang mahal sikit tapi nasib baik food dia sedap. Tips nak makan kat sini....mula mula pi kat si penjual tu tanyalah ikan ikan tu berapa sekilo. tanya udang sekilo berapa, ketam dan lain lainlah. Baru boleh kita budget berapa ekor nak ambil dan boleh agak agak berapa yang akan dibayar nanti...biasanya harga ikan tu siap masak lah...Jangan duduk di meja dan main order je alamatnya budget kita boleh burst kaw kaw......
Ni hidangan yang wjib order tapi ketam bankgang ni memang mahal .....siap masak sekilo dalam RM90.00 ya harga masa tu sekarang tak tau lah berapa....masakn chili crab ni memang sedap ....lagi satu masak black pepper pun sedap....
Lobster ni mampu tengok je ....harga dia memang malah terlampu.....berat kepala dia tu...
Nilah ketam bangkang sebelum dimasak....hidup lagi tau...so its fresh....ni lah masak chili crab atau black pepper ke memang best...
One more favourite dish.....butter prawn.....tak sama kat tempat lain....sini je yg sedap....udang dia memang malah sekilo dalam RM90 - RM110.00......sekarang harga tak tau lah mungkin naik lagi....puas hati sebab udang besar jugaklah....so you all boleh lah kira sorang nak makan berapa ekor jangan main ambil je nanti timbang pengsan nak bayar...
Ni kerabu mangga pun sedap...
First time order ni....pepahat...sedap jugak...pepahat ni someone favourite....
Ikan siakap steam limau pun power.....sedap.....tak mampu nak ambil ikan lain sebab mahal....ada banyak jenis ikan.....jenahak, kerapu.....
Ok Ok semua dah tak sabar...sesi melantak dimulakan....
Nak kenal restoran ni senang.....kerusi kuning alas meja merah.....and restoran ni di tepian laut...
Sambil makan boleh tengok Singapore dekat sangat...just opposite je...
No comments:
Post a Comment