Sunday, February 15, 2015

Roti Arab dengan sardin...

Dah lama mengidam nak makan roti arab ni....sekali terjumpa roti ni kat Giant tu yang rembat. Masa tu makan kat satu kedai mamak ni so cuba buat pulaklah kat rumah.
 
 
Tu dia roti arab yang telah disapun dengan sardin bersama hirisan bawang besar...
 

Ni dia rupa roti Arab ni....kena ptong 2...
 
 

Sardin + telor = blend dicampur dengan hirisan bawang....lepas tu sapu kat atas roti dan panggang atas non stick pan..
 
 
 

Hasilnya...petang petang makan bersama secawan teh memang sedap...
 

Mesti nak makan panas panas baru sedap....sebenarnya kita boleh tambah macam macam bahan yang kita suka...seperti sausage, daun saderi dan lain lain lagi.
 
 
ROTI ARAB DENGAN SARDIN
Source : Sweetiesaqi
 
Bahan
1 plastik roti arab
1 biji telor
1 tin kecil sardin
1 biji hirisan bawang besar
garam secukup rasa
butter untuk memanggang
 
Cara
Masukkan telor + sardin + garam sedikit ke dalam blender dan blend hancur.
Keluarkan masuk dalam mangkuk. Letak hirisan bawang besar.
Panaskan non stick pan dan letak butter.
Sapukan adunan tadi ke atas roti arab dan terus dipanggang.
Biarkan sekejap...terbalikkan dan bolehlah diangkat.
Makan panas panas ya.
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...