Pada bulan Februari '16 , kami lunch kat Warung siput sedut wak dol bersama my cousins, introducing them to new tempat makan as they are new in JB. Warung siput sedut ni saya pun jarang jarang pergi.....
Nilah herinya ...si siput sedut...nak masak sendiri alahai malasnya nak membersihkan segala Tanah liat tu dan nak membuang buntutnya...tak sanggup rasanya......sebenarnya siput sedut ni tak de rasa pun...yang jadi best tu ialah proses menyedut dia tu...he..he...
Ikan siakap bakar dengan bumbunya.....sedap...
Ada juga ikan siakap goreng kunyit....cicahlah dengan air asam ke kicap ke pun best gak...
Ulam ulaman pun banyak....ada botok botok juga...tu yang dalam daun pisang bungkus macam lepat tu lah botok botok..
Menariknya ikan keli sambal ni..
Antara lauk yang dijual. Lauk kat sini tak banyak sebenarnya.
Ikan kering dan tahu goreng...
As usual my plate..
Asam pedas tu makan dengan sambal bealacan dia memang sedap...Ini aje lauk yang biasanya kami ambil kalau makan kat sini...
Warung ni memang menjadi tumpuan orang ramai.....Orang dari Singapura pun pandai cari warung ni...so silalah datang awal ke sini ya....selalunya pukul 11.30 saya dah sampai sini....lagi satu parking kat sini pun susah sikit....kena parking tepi jalan...tepi rumah orang. Boleh klik SINI untuk lihat entri kat warung ni lagi...Sila maklum hari Jumaat warung ni tutup ya...
No comments:
Post a Comment