Tuesday, January 24, 2017

Berkelah di Pantai Tanjong Bidara , Melaka

Cuti krismas tahun lepas 24/12/16, berkesempatan berkelah di Pantai Tanjong Bidara, Melaka. Pada mulanya nak ke Pengkalan Balak tapi terpaksa dibatalkan sebab semua resort penuh.

Pagi tu hujan turun.....sedih juga lah hati budak budak ni sebab cam tak boleh nak mandi laut. Kami pergi juga , sampai disitu hujian turun lebat so duduklah dalam kereta semuanya tunggu hujan teduh. Dalam setengah jam, hujan pun mula reda. So everybody berebut keluar kereta dah tak sabar nak mandi laut...Dulu masa saya kecil mak memang suka bawak gi picnic maklumlah zaman dulu kala mana ada entertainment lain kan...Dah tua ni memang saya tak menggemari aktiviti berenang cuma suka melihat keindahan laut sahaja. Panta Tanjong Bidara ni not bad juga...airnya bersih...puas juga lah budak budak ni mandi laut..


Di kejauhan itu my mom menanti anak cucu yang sibuk bermain dan mandi manda. Nasib ada wakaf kecil tu.


Lauk lebihan kenduri malam sebelumnya dipanaskan dan dibawa sebagai bekalan. Pagi tu tinggal masak nasi goreng je.


Kaki sape lah tu ya....kaki mak budak pun ada...ha...ha...ha..


Balik dari pantai kami singgah di Lereh makan tengahari.....mee kari yang pahit ni...oh tidak....nasib tak menyebelahi kami...mee kari ni tak sedap sebab pahit...hadoi...potong steam nak makan.



Rojak ni ok lah.


Meat ball dan kentang goreng for the kids.


Lunch ari tu....





Suka sangat tengok rumah ni....old Chinese house ...may be the colour and the curtain makes it look beautifull at my eye...rumah ni bersebelahan je dengan tempat makan lunch we all tu...



1 comment:

  1. tanjong bidara ~ kampung aida tu.
    anne org melaka ke?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...