Tuesday, June 3, 2014

Cut Ju roses tak pernah menghampakan...

Mendengar namanya pun pelikkan tapi tu lah sebenar namaya....Cut Ju....Jenis shrub dan rajin berbunga jugak. Boleh klik SINI, untuk lihat kembangnya Cut Ju sebelum ni. This roses memang tidak pernah menghampakan saya sentiasa berbunga dengan cantik.


 I just love this.......saya lebih suka roses yang baru nak berkembang begini....cantik....warna dan kelopak layer dengan sangat cantik..



When its opening.......macam ni memang sangat cantik..


From the upper look....


Bila dah blom ....warna bertukar agak cair sedikit. Roses ni bau harum and as usual memang tak tahan lama.

Nice layer. See the colour tone. I just love it.


 
The other angle.


 
So sweet and nice color.


 
My lovely cut ju collage...u are so beautifull....see how the color change from the buds till its open full bloom.

8 comments:

  1. Salam Kak Anne,

    Oh kuning itu sangat menawan hati. Kelopaknya sangatlah cantikkkk!!


    Bertambah sakit hati ku ini melihat bunga-bungamu wahai kakak Anne! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalikumsalam Honey, yes indeed memang menawan ....he..he...janganlah sakit hati....buat terapi minda....ur roses also can bloom well if u follow the steps....

      Delete
  2. cantik betul betul cantik, belum ada lagi jenis ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sud@is, roses ni memang cantik and i love it...rajin bunga walau dau tak banyak...

      Delete
  3. Replies
    1. Memang Kak Normala, nama dia unik sikit...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...