Sunday, March 5, 2017

Misi ke Kebun Orkid Jelita, Mantin, Seremban.......berjaya...

Selepas kita dah breakfast makan capati kat Rahang , Seremaban tu kita ke misi seterusnya. Misi ke Kebun Orkid Jelita, Mantin, Seremban...yesza.....selepas sesi pujuk memujuk akhirnya dapat juga pergi ke kebun orkid ni....Kebun ni terletak di jalan lama nak ke Kajang dari Seremban.



Sesampai saja di situ, berbunga bunga hati ini bila melihatkan banyak sungguh orkid.....tapi kat sini tak de butterfly orkid. Untie tu kata susah sikit nak jaga orkid butterfly ni...Yang atas tu ialah orkid vanda.



Ni orkid vanda dari Thailand. Macam ni price is RM40.00.



Memang geram tengok orkid vanda ni...macam macam warna ada.



Yang ni orkid for mother in law. Dia pun suka orkid juga. So I bought one for her.


Bunga orkid ni memang tahan lama tu yang best.



Orkid vanda akar dia berjurai ke bawah dan mesti  disiram pagi dan petang.



Yang ni normal orkid.



Semuanya berbunga...bestnya.



Ta da ...so this is what I bought ...Ranap jugalah RM170.00. Bought one pot of addenium juga.



Tu alamatnya.....waze je nak ke sini...




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...