Sunday, January 13, 2013

Sudah sampai dari LOT 57.....

 
Apa yang dah sampai tu? My new order of roses dah sampai dari Chai Suk Fah ( Ling) , LOT 57, Sungai Buloh. Kalau tengok roses Ling kat FB, (boleh add and c at FB, search for Chai Suk Fah) boleh pengsan dibuatnya. LOT 57 ni, ada banyak roses dari jenis David Austin dan lain -lain jenis. Memang sangat cantik.


Parcel yang sampai sangat kecil kotaknya. Isi dalam ada 2 pokok roses. Cam tak percaya, bila lihat parcel ni.



Cara packing and the bills. Ranaplah. Anak Shocking blue RM35 + Spirit of Freedom RM35 + Postage RM11.30 via poslaju = RM81.30.


 Ta...da....Nilah pokok ros yang dipacking dengan baik sekali dalam kotak kecil bersaiz A4. Yang warna purple tulah ros Shocking Blue....soft petals....baunya ya ...ampun tersangatlah wangi....sampai ke dapur boleh bau. 


Setelah direpot roses ni. Shocking blue ni macam susah sikit sebab daunnya pun sikit. Harap harap menjadi dengan saya. Spirit of freedom ni jenis climber. Kena berdoa banyak-banyak supaya roses saya cantik cam kat bawah ni.
 
 
 Ni saya ambil dari FB Chai Suk Fah. Kiri tulah Shocking Blue dan kanan warna pink tu Spirit of Freedom. Harap saya punya pun boleh jadi cam ni juga, kita nantikan ya.
 

Kalau ada sesapa nak order boleh pi FB search for Chai Suk Fah.

14 comments:

  1. ohh lot 57 pun ada kat fb rupanya. bulan 12 ari tu ada pegi sana, tapi tutup sebab lunch. hihi.tengok luar pagar je la. tengok pun dah geram, kalau dapat masuk tak tau la apa jadi.tapi lepas ni sure akan pegi lagi...semoga hidup ros tu kak. jgn lupa share kat blog ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dah sampai kat Lot 57, akak belum sampai lagi. Jauh......harap-harap ros tu hidup....seram juga nak bela dia.

      Delete
  2. salam,
    peminat ros tegar ni..cantik sangat rose ni.semoga tumbuh dan subur berbunga.

    ReplyDelete
  3. macam mana ros shocking blue ni? dah bbunga ke? tahan panas? ingat nak g terjah lot 57, cari bunga ni

    ReplyDelete
  4. Rubiah, ros shcoking blue ni susah sikit nak jaga. Air tak boleh banyak. Saya punya dah ke syurga. Ros shocking blue ni bila dengan kita tak akan jadi macam lot 57 punya tu. rubiah boleh type ros shocking blue at my search blog....

    ReplyDelete
  5. tq Anne Yusnizah 4 d info. nmpk cantik, wangi...bila dgr susah nak jaga xnak lah beli. kita ni baru bjinak2 nak tanam bunga ros. nak tanya pendapat, ros aper yg sesuai utk tanam yg bunga besar, wangi & warna putih. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, shocking blue tu memang sangat cantik...tapi sayang dah ke syurga...Roses yang warna putih saya kurang sikit minat , saya suka multi colour. Yang putih saya ada green apple/tineke. Rubiah cuba tanam ros kampung namanya damask warna pink sangat cantik dan wangi.Kalau kena baja betul bunga boleh jadi besar.

      Delete
  6. saya dah ada bunga ros kg warna pink, kuning & magenta. suka yg warna pink, wangi sgttt. ebb tide & angel face nmpak dah bputik. hrp2 lamalah dgn saya. baru 2 minggu bsama. he5x...sdg mnahan diri dari mbeli bunga ros lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hu..hu... Ebb tide saya tak sempat bunga dah mati....angel face sangat wangi....kalau rajin berbaja dan selalu sembur ros care insyallah roses menjadi....roses nak kena belai sikit...saya pun dalam prose berpuasa dari membeli roses....tak de space dah....

      Delete
    2. 2 la kan, sdg mnahan diri dr membeli ros. apapun ahad raya k4 on d way nak balik kl rubi singgah rumah mami. tbeli 4 pokok lagi, st patrick, kuning xingat id, john laing & tropikal sunset. tgoda tgok ros mami scara live. tutup mata & cpt balik. ha5x

      Delete
    3. Oh....alamak kalau dah singgah rumah Mami memang tak boleh cakap apa surelah rembat banyak.....tengok live lagi cantik...saya c kat FB je...belum ada kesempatan sampar umah mami....bahaya tu...

      Delete
  7. kalu nak pergi umah mami, kena bwk rm byk2 & kereta pastikan kosong. senang nak angkut ros penuh keta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul tu Rubiah, kopak jadinya.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...