Monday, May 19, 2014

Zinnia orange.....oh so terang...

Terpesona dengan warna orange terang zinnia tu yang terus rembat kat pasar tani. Ada banyak warna tapi yang ni paling outstanding...terang benderang.


I just love the colour....very bright.....yang bahagian tengah tu bila telah layu  dan kering boleh dijadikan benih. Selalunya benih tu akan terbang dan akan tumbuh lah anak pokok zinnia yang baru. Boleh klik SINI untuk melihat koleksi pink zinnia yang saya ada suatu ketika dulu.



Banyak juga bunga masa beli ni.

Zinnia ni banyak layer tapi bau memang tak de lah ya.



Yang baru nak berkembang...


Zinnia ni tahan lama.....sesuai kalau kita nak tanam berderet. Kali ni photo taken with NIKON compact, nasib cik NIKON ni tak buat hal sebab dia allergik dengan warna yang terang benderang ni teruatamanya merah.....adoi....


Dari depan....3 sekawan berderet....



Zinnia collage.....so beautifull...


4 comments:

  1. Eh, bunga kegemaran. Cantiknya bunga dan colornya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ke Kak Normala....saya pun suka .....

      Delete
  2. Replies
    1. yes so true tu sud@is, i just love the colors.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...