Wednesday, July 8, 2015

Si cantik JG.....pink color

First time beli roses ni dari Mr Rinson Lim di Perak. Wah jauhkan.....Al-kisahnya thanks to Cik Hasmahwati yang telah membelikan pokok ni untuk saya semasa beliau balik kampung.

Jauh berjalan roses saya ni.
 
 
Roses ni jenis shrub dan tidak banyal lapis. Sekali pandang macam sakura pun ada.
 
 
 

Tak berapa wangi.
 

Mr Rinson telah menanam roses ni dari keratan batang yang dicucuk pada span basah dan dimasukkan ke dalam poli bag hitam berisi tanah. Kalau beri pokok ni harganya tidak lah semahal pokok besar yang kita beli.
 
 

Looking at them buat hati saya sangat tenang....
 
 

Ini bila beramai ramai mekar bersama....so lovely.....take care of your daun roses ......the roses will be nicer dan sihat.....


2 comments:

  1. Blh tahu mr rinson jual bape utk ros semaian mcm ni??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...