Monday, September 16, 2013

Makan makan di Akob Ikan Patin, Kuantan


Pada 24/6/13, dari Seremban saja je jalan jalan ke Kuantan, wah lama betul nak sampai. Dah bertahun rasanya tak jalan jauh,  ni saja nak tukar angin kebetulan masa tu tengah jerebu teruk kat Pasir Gudang. Kononnya nak tukar angin.....sudahnya sampai kat Kuantan jerebu pun dah sampai kat situ. On the way balik dari Kuantan singgah lunch kat Akob ikan patin yang terletak di Tapak PCCL, Jalan Besar, tepi sungai Kuantan. Letaknya di belakang KWSP lama dan dekat dengn Hotel Samudera. Kalau dari main road memang tak nampaklah. Restoran ni hubby pernah makan tapi dah lama jugalah so antara ingat ingat lupa arahnya. Akhirnya jumpa jugak. Katanya ada satu lagi branch dekat dengan Kuantan Parade. Boleh goggle cari brach lagi satu, nampak lauk kat situ pun meriah jugak.


Sorrylah you all, masa snap photo ikan patin buah masak lemak ni warnanya jadi merah sikit. Sepotong patin buah ni harganya RM20.00. Tersedak sekejap kan. Kalu patin biasa harganya RM10.00. Apa bezanya kan patin buah dan patin kat Pasir Gudang....he....he....first tentulah harganya, patin buah ni isinya padat sikit.....sedap juga lah....kalau kat Pasir Gudang ikat patinnya lembik dan seekor harga baru dalam RM6.00. 


Kat sini memang banyak lauk. Tak tau nak pilih yang mana satu dan yang paling penting sedap.

Antara lauk yang ada.
Ni my lunch lah.


Ni yang special kat sini, Puding Raja atau Royal Puding. Kegemaran kerabat Pahang. Kalau tak salah harganya RM5.00. Apa yang istimewa......ada pisang yang disira dan yang kuning tu tak tau nak cakap....ada kuahnya rasanya susu cair......tapi for sure memang manislah yang kuning dan pisang sira tu tapi bila dimakan dengan kuah tu just nice.......


Ni signboard restoran tu. Kalau waktu lunch memang ramai orang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...