Monday, December 16, 2013

Mikrob untuk roses.....brand serbajadi

Jalan-jalan kat Mines shopping complex ternampak kedai Ace Hardware. Sajalah masuk singgah melihat - lihat kat situ. Kat sini ada dijual banyak  baja untuk pokok bunga dan roses rupanya. Ada tu yang dari luar negara pun ada. Mulalah rambang mata ni.....


Beli satu baja mikrob ni dengan harga RM11.00 lebih , tak ingat lah exact amount. Ni adalah zat makanan untuk menggalakkan pembungaan. 3 in 1, di mana dalamnya ada organic matter, inorganic NPK dan mikrobs....


Isi dalamnya......Try je lah kan mana tau roses saya boleh berbunga dengan lebih banyak lagi...

Hasilnya setelah seminggu, keluar pucuk pucuk ......seronoknya tengok..

Pokok sihat , subur dan banyak pucuk tunas baru yang keluar......

4 comments:

  1. salam..mcm best jer baja ni...selain kat mines kat maner ek ade>>.

    ReplyDelete
  2. wsalam, nur hasliza, saya kat johor ni pun tak jumpa lagi kedai ace hardware ni...masih mencari.....

    ReplyDelete
  3. wsalam tarique syahman, ya memang berkesan....tapi saya beli cuma sekotak je......saja nak test......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...