Sunday, November 2, 2014

Restoran Awet Muda , Penang.....Part 1

Pengembaraan kali ni ke Penang....ceh wah macam menggembara lah pulak. Tak percutian pendek je....last sekali ke Pulau Pinang pada Jun,2012. Pilih punya pilih mana nak pegi so last sekali decide Penang juga. So here we come......this year we went on 5/6/14.....and it was our 15th Anniversary. So bless with it.....terima kasih Ya Allah.

Sekarang tak susah nak ke Penang sebab dah ada direct flight from Johor. Memang best. Tq Firefly for making it happen. Landed je kat Penang perut dah berkeroncong so apa lagi misi mencari makan bermula. Sebelum ni ada goggle cari tempat makan best kat Penang and found this Restoran Awet Muda. I guess this time misi ke Penang is all about makan makan and shopping......memandangkan in 2012 dah berjalan jalan ke Taman rama rama and Bukit Bendera. Boleh klik SINI for jalan jalan di Taman Rama rama.
Melihat ikan bakar dan ulam ulaman memang tak sabar nak makan.

Berbagai jenis kari......Penang and kari tak dapat dipisahkan.


Kari nangka dan sotong goreng tepung.



Oh...I love this.....all the sambal belacan and kuah air asam...so marvellous.


 
Gulai kawah daging.


Ikan bakar sembilang dengan kuah air asam ni memang marvellous....sampai sekarang teringat ingat.


As usual my plate.....ada banyak jenis kerabu juga....yang saya ambil ni kerabu mangga with gulai kawah...

Tempat duduk dont worry ....memang banyak...


Restoran ni kat corner lot tapi parking agak susah sikit sebab tak banyak. Guna GPS je cari restoran ni.....berdekatan dengan USM. Sangat dekat dengan airport tapi kelok kelok jugalah jalan nak ke sini.
Next trip if ever landed kat Penang will definitely com to this Restoran Awet Muda.


Thanks to Fire Fly for flying us here......otherwise tak sampai. Love the scenary.

2 comments:

  1. Cantik gambar pemandangan tu..saya pun dah lama tak ziarah pekan Rabu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Kak Normala, first time sampai Pekan Rabu.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...