Tuesday, January 14, 2014

Shopping shopping di Bandung 15/12/13......- Bandung Part 5

Yes today is Sunday 15/12/13, shopping time at Pasar Baru. Tempat yang ramai orang Malaysia mesti nak pergi. Wajibun katanya. Pasar Baru ni tingginya 6 tingkat ya. Memang ada bermacam-macam kat sini. Sediakan duit je. Tak mampu nak ke semua tingkat / lantai. Saya hanya sempat ke tingkat 1 dan 2 saja.  Tingkat 2 ada dijual berbagai jenis kain lace , cotton  dan lain - lain lagi......and the journey starts.......


Memang sesuailah sesiapa yang nak kahwin tu boleh borong kain lace kat sini......murah dari tempat kita.....wah the blue one so nice.....



Seeing this laces make me dying........waduh purple dan cream set of colors lace pulak........cuci mata je.....


Lagi dan lagi lace.........macam-macam ada  french laces , ada yang korean lace ......ada yang soft ada yang keras sikit.......


 
Yang ni new lace design tapi sekali pandang cam alas meja je....he..he ...jangan marah....agak berat juga kainnya......untuk yang chubby cam saya ni memang tak sesuailah......yang best kat kedai ni ada sofa boleh duduk kat situ kalau penat menunnggu bini bini yang sedang shopping sakan tu kan.


Di tingkat 1 atau lantai 1, banyak dijual kain telekung......macam macam color , corak ......murah...murah...yang ni di AMCO Collection.....singgah juga kat Toko Laris tapi kat situ mahal....pokoknya kena rajin survey harga.......


Rambang mata tengok telekong ni.....sulaman sulamannya aduh....


Baju sulaman ........yang ni kat kedai Suci Jaya......kat sini semua kedai macam mati harga je....sepasang RP150,000.00 mintak kurang pun tak dapat atau bargaining power saya tak berapa bagus he....he.....kat kedai ni selalu kehabisan stok tu yang tak best....


Kain cotton yang murah boleh beli kat SONA di tingkat/lantai 2. Kedainya kecil je tapi the owner Mr Johnny and Moli sangat peramah ( orang India ke Singh Indonesia , tak sure). Sepasang 3.5 meter , lerang besar cotton  boleh dapat dalam RM35.00 kalau kat tempat kita jangan harap nak dapat ya. Banyak design yang menarik dan cantik cantik.....rambang mata lagi .....aduh....


Antara tangkapan of the day..........


Tangkapan yang pertama......french lace yang sangat ringan dan lembut.......tak kan nak tengok je kan mana boleh tahan rembat lah satu.......the price is really cheap......rugi kalau tak beli.....bila lah pulak nak pakai ni.....tak pe buat collection je dulu.....he....he....


Lama jugak ada kat Pasar Baru dari jam 9 sehingga 1 tengahari lebih kurang 4 jam gitu.........tak cukup sebenarnya tapi apa boleh buat semua dah bising ......perut berkeroncong and for sure its not a man and kids place.......ingatkan nak makan kat food court Pasar Baru tapi tak termakan bila melihat environmentnya....ramai orang dan berasap sekeliling.......so Pak Supir Ilham bawa kami ke restoran Padang yang popular iaitu Restoran Sederhana......kat luar tu ramai bersidai penjual cenderamata......abaikan saja....


Biasalah kalau dah namanya masakan Padang.....datangnya mestilah berderet deret.......dah tapis tapis pun masih banyak jugak......but lauk kat sini memang sedap terasa bumbunya.....


My favourite sate padang....kuah dia memang sedap......lagi satu lupa nak try mertabak kat sini....katanya sedap....


Lepas makan sambung shopping lagi , kali ni ke factory outlet...Rumah MODE.....famous ni.....banyak branded item dan murah......tapi kat sini ramai betul orang  sesak nafas di buatnya......tak kira shopping tetap shopping.....


Another factory outlet kat Jalan Dago, ANTROPOLOGY di depanya ialah Amanda Bownies.

Di dalam Antropology.....Ni je factory outlet yang saya sempat snap....

5 comments:

  1. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda fresh from Bandung
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  4. Aslmkm cik.. Sy nk tanya, kalau nk ke bandung... Bg yg giler shopping... Agak2 brp byk duit nk bawak dari malaysia ni ye... Agak2 rm1000 cukup tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, kalau nak sedap shopping bawaklah rm2000.00 . Semuanya bergantung pada barang apa yang kita beli. Sekarang rupiah pun dah naik tak macam dulu. Kalau bawak sikit duit nanti menyesal pulak barang yang kita nak beli tak dapat pulak...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...