Tuesday, February 18, 2014

My lovely Cik Kris Marlop......

Cik Kris Marlop ni pun one of my favourite jugak, rajin berbunga.  Dah lama saya tanam dan tak pernah menghampakan saya.


Berdua itu lebih baik. Bila mekar mekar begini seronok saya .


 
Tq cik thrips tak kacau ya. Bila namlpak buds or kudup terus spray H20 waterbase Fumakila ya. Jangan guna jemama lain. Yang lain walau waterbase tak sesuai. Nanti kudup jadi hitam dan kiok.


They are so lovely and very sweet.

Bila kembang terlebih sudah. Cik kris ni ada banyak layer yang keras sedikit tapi bau harum jugak.

Dari sisi......kalau bunga cantik dan menjadi petalsnya boleh sampai 41 layer tapi saya tak pernah kiralah. Boleh klik SINI untuk lihat kejadian ros ni yang sangat cantik dari pokok yang sama pada bulan Mei,2013.


Hati jadi berbunga bunga bila banyak yang mekar serentak. Apabila pokok ros kita subur dengan daun yang menghijau , bunga yang keluar akan mekar cantik provided cik thrips tak usik ya.

Cuba tengok layer petals ni memang sangat cantik.


Bila semua bloom habis....beginilah jadinya...


So lovely until I cannot stop myself from snapping. End up have lots of photo and make me headache which one to choose. Semuanya cantik cantik belaka to me.



Cuba lihat suburkan pokok ros ni, daunnya segar menghijau..........so the flower will bloom nicer...
Cik Kris Marlop ni jenis meninggi pokoknya. I love all my roses.....

4 comments:

  1. cantik tak terkata..Subhanallah

    ReplyDelete
  2. Sukanya tengokkkkk bunga ros anne niiii. Macam terasa bau harumnya ke hidung i.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...