Sunday, April 20, 2014

One day seminar at KSL Resort.........GST 1/4/15

Hai....sesungguhnya dah memang terlalu lama tak pergi seminar. Kalau nak ikutkan memang malas sangat nak pergi tapi memandangkan seminar untuk GST yang akan dijalankan pada 1/4/2015 so kenalah ambil tahu sikit. Hmm....GST apa tu....Goods Service Tax lah, nanti future semua barang atau service yang dibeli akan dikenakan GST sebanyak 6%.....belilah apa saja ....lipstick, pen, kertas semua ada ya....hai bertambah lah kos sara hidup....Adoi...


GST course on 20/2/14 at KSL Resort , Johor under Naga Chain Management Sdn Bhd.



Ni first time going to this hotel, sebelum seminar photo session as usual.


 
KSL Resort ni kat tengah bandar, sebelahnya ada shopping complex yang besar. Yang best kat sini ada water theme park....taklah besar sangat but OK lah. If kita stay kat hotek ni masuk theme park ni free je tapi kalau kita tak stay kat hotel and tak masuk ke theme park ni pun boleh tapi kena bayar entrance fee. Mahal jugak entrance fee nya tu. So lebih baik stay kat situ.



Biasalah kalau dah seminar tu , asyik makan je lah. Tea break and lunch. Tea break sedap but the lunch ok ok je. 

2 comments:

  1. GST oh GST, terpaksalah terima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yah...thats right...apa nak buat kan...terima je lah..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...